'Waarom kan Ajax wel in Sneek op een amateurcomplex spelen en in Den Haag niet?'

'Waarom kan Ajax wel in Sneek op een amateurcomplex spelen en in Den Haag niet?'

Marvin Nieuwlaat, speler van SVV Scheveningen, baalt van alle onrust die voorafging aan het bekerduel tussen zijn club en Ajax. Woensdagavond treffen de amateurs de Amsterdamse grootmacht in het stadion van ADO Den Haag. 

Het hád een prachtig duel kunnen worden op het eigen complex, maar nu de wedstrijd elders wordt afgewerkt, is de voorpret een beetje weg. "Er is zoveel onduidelijkheid en rumoer geweest over de kaartverkoop en de speelplek, dat de voorpret een beetje is verknald. Waarom kan Ajax wel in Werkendam en Sneek op een amateurcomplex spelen en in Den Haag niet?", zegt Nieuwlaat (op de foto in het wit-groen) in gesprek met het Algemeen Dagblad. 

"Het is natuurlijk prachtig dat we tegen een club als Ajax spelen. Maar nu is het stadion voor een vijfde gevuld en zijn er geen uitfans. Jammer, daardoor geeft het hetzelfde gevoel als toen we er vorig jaar tegen ADO oefenden", vervolgt hij. "Op Houtrust, ons complex, zouden zij meer uit hun comfortzone zijn."

Het KNVB Beker-bekerduel, dat woensdag om 18.30 uur begint, is naar het ADO-stadion verplaatst omdat het sportcomplex van Scheveningen niet aan de gestelde eisen voldoet. 

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s