Kunstgrasclubs stellen drie eisen: hetzelfde gras, dezelfde bal en open dak

Kunstgrasclubs stellen drie eisen: hetzelfde gras, dezelfde bal en open dak

22-09-2017 14:44
123

De discussie over het weren van kunstgras in de Eredivisie lijkt een nieuwe fase in te gaan. Manfred Laros, directeur van Sparta, bevestigt met de zes overige kunstgrasclubs in gesprek te zijn.

De eredivisionisten - naast Sparta gaat het om PEC Zwolle, ADO Den Haag, Roda JC, Excelsior, Heracles Almelo en VVV-Venlo - staan open voor een terugkeer op natuurgras. "We willen met zijn allen meedenken over de toekomst van ons voetbal. En als daarin echt gras vereist wordt, prima. Maar dan wel onder bepaalde voorwaarden", zegt Laros tegen het Algemeen Dagblad.

Die voorwaarden gaan een stuk verder dan alleen een eerlijkere verdeling van de tv-gelden. Zo moet het gras in elk stadion hetzelfde zijn, moet er met dezelfde bal worden gespeeld en mag nergens het dak dicht. Laros: "Kortom, dat de omstandigheden overal en altijd hetzelfde zijn. Over dat soort zaken praten we nu."

Eerder deze week was er al sprake van een doorbraak in de kunstgrasdiscussie. De achttien Eredivisie-clubs zijn het eens over het feit dat er een oplossing moet komen voor het probleem. De eredivisionisten gingen maandag unaniem akkoord met de formatie van een speciale 'Werkgroep Kunstgras'.