Frontale aanval van Derksen op eigen werkgever RTL: Het is gewoon slecht

Frontale aanval van Derksen op eigen werkgever RTL: "Het is gewoon slecht"

23-09-2017 12:11
36

Johan Derksen heeft vrijdagavond in Voetbal Inside keihard uitgehaald naar zijn eigen werkgever RTL. Het Voetbal Inside-icoon maakte gehakt van de programmering en zenderbaas Erland Galjaard.

Derksen begon aan zijn spijkerharde betoog na een vraag van presentator Wilfred Genee of hij het bekervoetbal deze week had gezien. De analist erkende dat hij niet alle wedstrijden bekeken had vanwege de rumoer over de programmering van RTL. "Angela de Jong had een werkelijk vernietigende column geschreven over het niveau van de programma’s van RTL, waar geen speld tussen te krijgen was. En toen ik gekeken had, dacht ik: Ja ik begrijp waarom die mevrouw dat geschreven heeft. Het is gewoon slecht", begint Derksen zijn relaas over zijn werkgever.

Genee, Johan Boskamp en René van der Gijp probeerden de situatie nog te redden, maar Derksen had zijn messen al geslepen. "Het heeft met smaak te maken. Ik zit net naar de tv te kijken. Vanavond op RTL4: Humberto en daarna Nick en Simon. Nou dan ga ik nog liever naaktzwemmen in het bos. Ik heb die muziekquiz van Humberto gezien. Die mevrouw schreef dat Humberto niet echt is, nou dat klopt! Alles is gemaakt aan die man. En al die bekende Nederlanders die daar aanschuiven, die zijn met hetzelfde sop overgoten en zitten zich ook aan te stellen. Het zijn volwassen mensen die zich gedragen als kleuters."

"Weet je wat ik nog het ergste vind", vervolgt Derksen, die nu zijn pijlen richt op Galjaard. "Het zijn mediabedrijven hè. Als de prijzen uitgedeeld worden, dan rollen ze over elkaar heen om de prijzen in ontvangst te nemen. Maar als de directeur van RTL 4 één keer kritiek krijgt in het AD geeft hij geen commentaar. Want dan is meneer op zijn teentjes getrapt. Oh, wat onvolwassen van iemand die een mediabedrijf runt."