'Hij kon niet komen, want de wasmachine werd gerepareerd. Maakte ik me zó druk om'

'Hij kon niet komen, want de wasmachine werd gerepareerd. Maakte ik me zó druk om'

27-09-2017 18:46
2

Albert Stuivenberg belandde in februari van dit jaar via Feyenoord, RWDM, Al-Jazira Club, de KNVB en Manchester United bij Racing Genk. In zijn tijd in de Verenigde Arabische Emiraten keek hij zijn ogen het meeste uit.

Stuivenberg werkte bij Al-Jazira Club in de jeugdafdeling. "Ik voelde me daar meer een politieagent dan trainer. Wat er dan gebeurt, met mijn karakter: ik werd ziek. Letterlijk en figuurlijk. Ik had de ambitie mensen beter te maken en daarin liep ik steeds tegen een muur op", aldus de Genk-trainer, die uiteindelijk twee jaar bleef, in Voetbal International.

Voorbeelden van de cultuurverschillen heeft hij genoeg. "Op tijd in de kleedkamer zijn bijvoorbeeld, dat kennen ze daar niet. En ze kwamen met allerlei zaken bij me om zich af te melden. Captain, zo noemden ze me, morgen kan ik niet komen. Dat was dan een belangrijke speler die zich afmeldde voor de dag van een wedstrijd", vertelt Stuivenberg.

"Er komt iemand de wasmachine repareren. Ja, wat dan? Mijn moeder mag niet alleen blijven met een man als mijn vader er niet is. Daar maakte ik me zó druk om. Het tweede jaar wist ik dat ik er geen invloed op had. Zei ik: Oké, logisch. Spelen we zonder jou en zie ik je gewoon de volgende keer weer. Wat gebeurde er? Wás-ie er gewoon de volgende dag."