'Speurend Ajax noteerde naam van 'nieuwe De Boer' van de Eredivisie'

'Speurend Ajax noteerde naam van 'nieuwe De Boer' van de Eredivisie'

29-09-2017 07:24
41

Ajax heeft de doorbrekende Kik Pierie nadrukkelijk gevolgd bij sc Heerenveen. De pas zeventienjarige verdediger van de Friezen staat er na vier Eredivisie-duels al goed op bij de top van Nederland. Deze week verlengde hij zijn contract bij Heerenveen.

Ajax heeft de situatie van Pierie in de gaten gehouden, meldt De Telegraaf vrijdagochtend. Of de club erin slaagt om ook hem naar Amsterdam te halen, is zeer de vraag. Deze zomer nam Ajax ook al toptalent Dennis Johnsen over van Heerenveen. Daar was men in Friesland niet blij mee, maar de club realiseerde zich dat het geen schijn van kans maakte tegen de Amsterdammers. De Friezen zijn vastberaden en niet van plan om ook Pierie zomaar naar Ajax te laten vertrekken. Bij zijn contractverlenging werd Pierie 'de nieuwe De Boer' genoemd.

Niet alleen Ajax heeft de naam van Pierie genoteerd, het toptalent wordt ook begeerd door diverse Belgische topclubs. De verdediger wil vooralsnog van geen wijken weten en voor zijn kans gaan in Heerenveen. Naar alle waarschijnlijkheid staat Pierie zondag tegenover de club die hem nadrukkelijk gevolgd heeft. Dan speelt Ajax een wellicht cruciaal duel met de Friezen. Trainer Marcel Keizer kan het zich niet veroorloven ook in Friesland punten te verspelen.