'Nice-avontuur lijkt als nachtkaars uit te gaan: Favre voert gesprek met Sneijder'

'Nice-avontuur lijkt als nachtkaars uit te gaan: Favre voert gesprek met Sneijder'

29-09-2017 08:59
14

Dat Wesley Sneijder tegen Vitesse ontbrak, had niets te maken met de fitheid van de middenvelder. OGC Nice-trainer Lucien Favre heeft de recordinternational van het Nederlands elftal in een persoonlijk gesprek verteld dat dat met tactiek te maken had.

Dat meldt De Telegraaf vrijdagochtend. In Frankrijk wordt de indruk gewekt dat Sneijder nog niet fit is, maar daar had zijn afwezigheid niets mee te maken. Favre nam Sneijder donderdag apart om hem te vertellen dat hij een plekje op de tribune voor hem gereserveerd had. De spelmaker traint al de hele week met de groep mee en had dus gewoon kunnen spelen tegen Vitesse in de Europa League.

Favre heeft in het gesprek met Sneijder laten weten dat hij is overgestapt op 4-4-2. Daarin ziet hij op dit moment geen rol weggelegd voor hem, zelfs niet als reserve. Dat is voor zowel Sneijder als Nice een grote teleurstelling. De middenvelder werd afgelopen zomer met tromgeroffel binnengehaald bij de Franse club. De recordinternational van Oranje werd transfervrij binnengehaald, maar is in de selectie van de Ligue 1-club wel de speler met het hoogste salaris. 

Dat Sneijder fit is, is mogelijk goed nieuws voor Dick Advocaat. De vraag is echter of de zeventigjarige bondscoach van Oranje ervoor kiest om een speler op te roepen die bij zijn club niet aan de bak komt. Het ontbreekt Sneijder aan wedstrijdritme en het ziet er niet naar uit dat hij die op korte termijn gaat krijgen.