Advocaat verklaart Huntelaar-afwezigheid: 'Daarin vond ik hem matig'

Advocaat verklaart Huntelaar-afwezigheid: 'Daarin vond ik hem matig'

29-09-2017 13:28
40

Bondscoach Dick Advocaat heeft uitgelegd waarom hij Klaas-Jan Huntelaar niet geselecteerd heeft voor de komende interlands van Oranje. De trainer is de laatste weken niet onder de indruk geraakt van de spits.

Huntelaar zat wel in de voorselectie, maar haalde de definitieve groep niet. "Ik heb hem nu de laatste twee wedstrijden zien spelen en daarin vond ik hem matig omdat hij naar het middenveld is gaan spelen", zegt Advocaat over de Ajacied. "Hij gaat bij Ajax naar de bal toe spelen en dat is niet echt zijn positie. Daar heb ik Dost voor. Met Locadia heb ik wat meer mogelijkheden. Dat neemt niet weg dat Huntelaar een uitstekende speler was en is geweest."

De bij Besiktas spelende Ryan Babel keert onder Advocaat terug in de selectie. "Ik zie hem echt vanaf de zijkanten", zegt Advocaat over de rol van de aanvaller. "Hij speelt vanaf de linkerkant in een vrije rol. Hij is een vaste waarde bij Besiktas. Die hebben echt een fantastisch elftal en een fantastische bank. Hij houdt Lens op de bank. Babel verdient het echt om erbij te zijn. Met Promes er niet bij is dat natuurlijk een uitstekend alternatief."