Bier in de Eredivisie: PSV- en NAC-fans trekken portemonnee, Heineken koploper

Bier in de Eredivisie: PSV- en NAC-fans trekken portemonnee, Heineken koploper

05-10-2017 14:30
87

Bij welke Eredivisie-clubs drink je het goedkoopste biertje, waar zijn de bierprijzen het meeste gestegen en welk bier wordt er geschonken? VoetbalPrimeur zet het voor je op een rij.

Voetbal en bier: het is onlosmakelijk met elkaar verbonden. Haast niets is fijner dan de wedstrijd met je vrienden bespreken onder het genot van een biertje. Maar in welk stadion krijg je het meest waar voor je geld? En waar vind je jouw favoriete bier? Kortingscode.nl heeft de bierprijzen van de achttien Eredivisie-clubs, van PSV tot Ajax en van sc Heerenveen tot Roda JC, op een rij gezet.

Liefst zeven clubs hebben de bierprijzen dit seizoen verhoogd, waardoor de gemiddelde supporter duurder uit is dan vorig seizoen. De meeste clubs verkopen een klein (vaak 0,25 liter) en groot (0,50 liter) biertje. Met 2 euro de goedkoopste bij FC Groningen te vinden, maar daar krijg je ten opzichte van veel andere clubs niet 0,2 maar 0,3 liter.

Een halve liter bier is bij PSV, PEC Zwolle, FC Utrecht en grootverbruiker NAC Breda het duurst. Daar kost het je 5 euro. Maar als je elke wedstrijd 1 liter bier drinkt ben je na één seizoen het meeste geld kwijt bij VVV-Venlo: 191,25 euro. De Limburgers hebben de prijzen na hun promotie met 12,75% verhoogd. Heracles-supporters hebben geluk: zij betalen met 142,80 euro het minst voor een seizoen liters lang bier.

*Deze clubs wijken af van de 0,25 liter en 0,50 liter formaten voor een klein en groot biertje

Dan is er natuurlijk altijd nog de vraag wélk bier je voorgeschoteld krijgt. Heineken wordt het meest geschonken in de Eredivisie-stadions, op de voet gevolgd door Amstel en Jupiler. Jupiler was vorig seizoen nog koploper, maar Ajax stapte over naar Heineken. In de meeste gevallen kiezen clubs voor een lokale brouwer. Zo schenkt Roda JC Brand, VVV-Venlo Lindeboom, FC Twente Grolsch en PSV Bavaria.