Aanvaller wil méér spelen bij Ajax: Droom is natuurlijk Real Madrid

Aanvaller wil méér spelen bij Ajax: "Droom is natuurlijk Real Madrid"

08-10-2017 17:36
35

Vaclav Cerny wil zo snel mogelijk meer wedstrijden gaan spelen voor Ajax 1. Dat vertelt de Tsjechische buitenspeler op YouTube-kanaal Nino leert voetballen. Cerny (19) is dit seizoen zelden basisspeler in Amsterdam. 

"Vorig jaar was echt niet mijn seizoen, het seizoen daarvoor speelde ik zelfs meer wedstrijden in Ajax 1. Op dit moment wil ik graag meer wedstrijden spelen en belangrijk worden", aldus de vleugelaanvaller. "Mijn droom is natuurlijk Real Madrid, maar eerst bij Ajax goed spelen en lang blijven als het kan."

Vierenhalf jaar geleden liet hij huis en haard achter om in Nederland aan de slag te gaan. "Het was lastig, omdat je ver van je familie gaat wonen. Maar op een gegeven moment denk je alleen maar aan voetballen en aan het feit dat je bij Ajax gaat spelen."

Cerny is dan ook vooral trots dat hij in het rood-wit speelt. "In Tsjechië is Ajax één van de grootste clubs. Ik kende Ajax natuurlijk al heel lang. Op een gegeven moment had ik meerdere opties, een aantal clubs wilde me halen. Ik heb voor Ajax gekozen en daarvoor ben ik speciaal naar Amsterdam gekomen."