In het kort: Australië schakelt Syrië in verlenging uit, geldboete Feyenoord

In het kort: Australië schakelt Syrië in verlenging uit, geldboete Feyenoord

10-10-2017 13:35
15

Op de redactie van VoetbalPrimeur komen dagelijks honderden nieuwsberichten uit binnen- en buitenland voorbij. We pikken het meest interessante nieuws eruit, andere nieuwsfeiten verzamelen we in de rubriek 'In het kort'.

Australië schakelt Syrië uit
Australië heeft een plek in de laatste play-offronde voor een WK-ticket veroverd door een 2-1 overwinning op Syrië (3-2 over twee wedstrijden). De Socceroos moesten diep gaan om de verrassing van de kwalificatiereeks uit te schakelen. Pas in de verlenging zorgde Tim Cahill voor de beslissing met zijn tweede kopgoal van de wedstrijd. Na twaalf minuten maakte Cahill met zijn hoofd al de vroege openingstreffer van Omar Al Somah ongedaan. Mahmoud Al Mawas kreeg in de verlenging een rode kaart. In de slotminuut raakte Syrië met tien man nog de paal.

Geldboetes voor Feyenoord en FC Utrecht
Feyenoord heeft een boete van twintigduizend euro gekregen voor het afsteken van vuurwerk in het kampioensduel met Heracles Almelo en de wedstrijd tegen Vitesse. Ook FC Utrecht kreeg een boete: de club moet vijfduizend euro betalen voor de voorwerpen die richting AZ-spelers werden gegooid.

Lozano geblesseerd terug naar Eindhoven

Hirving Lozano keert dinsdag geblesseerd terug naar Eindhoven, zo meldt het Eindhovens Dagblad. De aanvaller van PSV was met de nationale ploeg van Mexico op reis, maar moet dat avontuur noodgedwongen afbreken. De smaakmaker van de koploper van Nederland heeft een blessure opgelopen, over de aard en ernst is nog niets bekend. Wel is dus duidelijk dat Lozano dinsdag niet meedoet wanneer Mexico het opneemt tegen Honduras. 

Puskas Award-nominaties bekend
De FIFA heeft drie doelpunten genomineerd voor de Puskas Award 2017. Onder meer de scorpion kick van Olivier Giroud maakt nog kans op de prestigieuze prijs. 

Bekijk hier de doelpunten en stem op jouw favoriet!

Zware knieblessures bij Roda JC
Roda JC moet het voorlopig stellen zonder Celestin Sjim en Mitchel Paulissen. Eerstgenoemde heeft afgelopen week zijn voorste kruisband afgescheurd in een oefenwedstrijd tegen Sint Truiden. Paulissen heeft eveneens zijn voorste kruisband gescheurd. Dat gebeurde tijdens het Eredivisie-treffen met Sparta Rotterdam. De revalidatie van het tweetal zal ruim negen maanden duren, meldt Roda.