Profiteren van Feyenoord-'vloek': Na 20 minuten wist ik dat het mijn tijd was

Profiteren van Feyenoord-'vloek': "Na 20 minuten wist ik dat het mijn tijd was"

16-10-2017 08:30
9

De centrale verdedigers van Feyenoord zijn niet bepaald aan een gelukkig seizoen bezig. Eric Botteghin en Jan-Arie van der Heijden liggen er voor langere tijd uit met blessures, terwijl ook Renato Tapia zaterdagavond tegen PEC Zwolle noodgedwongen het veld moest verlaten.

Sven van Beek mocht als invaller voor de Peruviaan profiteren van de 'vloek'. "Ik wist dat ik niet in de basis zou staan", laat hij weten aan De Telegraaf. "Maar ik wist ook dat Renato een zware interlandperiode in Zuid-Amerika achter de rug had en daar twee stevige potten heeft moeten spelen. Daar achteraan nog een lange vliegreis en je weet nooit hoe je daar van herstelt. Na twintig minuten had hij toch last en wist ik dat het mijn tijd was."

Van Beek viel prima in tegen PEC, hoewel hij in de slotminuut knullig balverlies leed. "Dat was een foutje. Maar dat kwam alleen door vermoeidheid. Ik was heel even op." De stopper werd hartstochtelijk toegezongen door het legioen en werd daar emotioneel van. "Het was heel luid, ik voelde dat het bij de fans uit hun hart kwam. Ik, ik… kan er eigenlijk bijna niet over praten, zo mooi."

Lees ook: Kippenvel in De Kuip: "Ik heb een heel lastige periode achter de rug"