Sinouh vreest ontslag bij nieuwe nederlaag: 'Dan ontstaat een onhoudbare situatie'

Sinouh vreest ontslag bij nieuwe nederlaag: 'Dan ontstaat een onhoudbare situatie'

16-10-2017 15:44
10

Khalid Sinouh vreest voor de positie van Sparta-trainer Alex Pastoor. De Rotterdammers zijn de hekkensluiter van de Eredivisie en komend weekend wacht een volgens Sinouh cruciaal duel met stadgenoot Excelsior. 

''Als Sparta dat duel verliest, dan ontstaat er voor Alex Pastoor een onhoudbare situatie. De supporters zullen zich dan ook mengen", zegt Sinouh tegen RTV Rijnmond. De voormalig doelman, die bij NEC samenwerkte met Pastoor, vindt dat de oefenmeester te aanvallend speelt. "Defensieve zekerheid op basis van ervaring, met wat snelle mensen voorin. Maar ik ben bang dat hij dat niet doet. Pastoor houdt waarschijnlijk toch vast aan zijn aanvallende filosofie. Je hoeft niet altijd het spel te maken. Je kan ook achterin de boel dichtgooien.''

Sinouh heeft ook lof over voor Pastoor. "Een vakman, die niets aan het toeval over laat. Hij is 24 uur per dag met zijn vak bezig. Maar, hij houdt ook vast aan zijn visie. Daar moet je ook flexibel in kunnen zijn. Hij zal toch aanpassingen moeten doen. We gaan aankomend weekend tegen Excelsior zien of hij dat doet. Ik ben bang dat ze in een negatieve spiraal terecht zijn gekomen. Ik hoop dat ze eruit komen. De wedstrijd tegen Excelsior zal cruciaal zijn."