Al jaren flirten met FC Twente: opvolger Hake kan eigenlijk maar één man zijn

Al jaren flirten met FC Twente: opvolger Hake kan eigenlijk maar één man zijn

18-10-2017 11:05
74

Nu René Hake niet langer trainer is van FC Twente kan er eigenlijk maar één iemand de uitdaging aangaan om de Tukkers weer op de rit te krijgen: Gertjan Verbeek. De werkloze coach is de droomkandidaat van FC Twente en ziet zelf FC Twente ook als zijn droomclub.

De hints dat Verbeek in ieder geval open staat voor FC Twente zijn niet op één hand te tellen. Al jaren flirt de coach met een hoofdtrainerschap in Enschede. Verbeek was in zijn jeugdjaren groot fan van FC Twente en bracht een groot deel van zijn leven door in de stad.

'Logisch dat Twente wat met me doet'
In 2013 zei Verbeek daarover tegen het Algemeen Dagblad: "Het is logisch dat een club als FC Twente mij wat doet. Ik was op mijn twintigste supporter bij die club en ik heb twintig jaar in Enschede gewoond. Dat was pal naast het Diekmanstadion. Ik maakte er de hoogtepunten van de club mee, zoals het behalen van de UEFA Cup-finale. Bij mij in de straat woonden Twente-spelers."

'Ik ga niet twee clubs tegen elkaar uit spelen'
Destijds had Verbeek een contract bij AZ en kon hij niet instappen op het moment dat Steven McClaren vertrok bij FC Twente. Maar in de jaren die volgden kwam een samenwerking tussen de coach en de club nog vaak ter sprake. "Ik vind Twente wel een mooie club", zei de toenmalig Bochum-trainer in 2015 bij Voetbal Inside. "In het verleden ben ik wel eens in beeld bij ze geweest, maar toen ging het niet door. Ik ben niet iemand die twee clubs tegen elkaar uit ga spelen, vandaar."

'Wel eens met Van der Laan over gehad'
In datzelfde jaar speculeerde Verbeek weer over een droombaan bij FC Twente. "Ik heb het daar met voorzitter Aldo van der Laan wel eens over gehad. Hij vroeg: 'waar ligt je hart?' Op het veld, heb ik gezegd, niet in een directiefunctie", zei hij in Tubantia.

'Wil best trainer van FC Twente zijn'
Begin 2017 vertelde Verbeek tijdens een forumavond dat hij 'best trainer van FC Twente wil zijn'. "Een deel van mijn hart ligt nog steeds bij die club." En anderhalve maand geleden, eind augustus, kwam het hete topic FC Twente opnieuw aan bod bij Verbeek. In Voetbal Inside werd hij geconfronteerd met het verhaal dat spelers geklaagd zouden hebben over de werkwijze van Hake. "Nee, ik ben niet gepolst door Jan van Halst", zei Verbeek. "Twente is een van de clubs die toonaangevend moeten zijn in de subtop."

'Hier is geen eer te behalen'
Overigens raadde Johan Derksen aan diezelfde tafel Verbeek sterk af om momenteel bij FC Twente in te stappen. "Het zou nu, met dit spelersmateriaal, heel naïef zijn om bij Twente te beginnen", zei Derksen eind augustus. "Hier is geen eer aan te behalen."

Verbeek is na zijn ontslag bij Bochum clubloos en is op zoek naar een nieuwe uitdaging. FC Twente zit na het vertrek van Hake zonder trainer en is op zoek naar een sterke man die alles uit deze groep kan persen, bij voorkeur iemand die de club kent. Eén plus één is twee. Het enige obstakel is: kan en wil FC Twente voldoen aan de salariseisen van Verbeek? Worden die plooien gladgestreken, dan lijkt een droomhuwelijk tussen Verbeek en FC Twente eindelijk in de maak.

Lees ook: Eerste Eredivisie-trainer sneuvelt: Hake niet langer trainer van FC Twente

No Poll