Eerste Eredivisie-trainer sneuvelt: Hake niet langer trainer van FC Twente

Eerste Eredivisie-trainer sneuvelt: Hake niet langer trainer van FC Twente

18-10-2017 10:17
133

René Hake is niet langer hoofdtrainer van FC Twente. De club meldt dat woensdag via de officiële kanalen. De oefenmeester 'gaat in een andere rol verder' bij de formatie uit Enschede. Onbekend is nog wát voor rol dat is.

"We kunnen niet anders dan constateren dat we helaas een uiterst slechte seizoenstart kennen. De feiten zijn: acht wedstrijden, zes punten. Los van de resultaten zien we te weinig groei in het spel en ontbreekt de overtuiging. Zondag, tegen Willem II, was wat dat betreft kenmerkend", vertelt directeur Jan van Halst op de website van de club.

"Wij zijn ervan overtuigd dat we met deze spelersgroep dit seizoen niet in de problemen hoeven te komen. Samen met René hebben we besloten dat hij stopt als hoofdtrainer en verder gaat in een andere rol bij de club", vervolgt hij. "Dat is een moeilijke beslissing, zeker ook voor Rene zelf. Het zegt tegelijkertijd veel over hem. Het belang van FC Twente staat voorop en ook hij wil dat er een ommekeer komt."

Hake was sinds augustus 2015 trainer in de Grolsch Veste. FC Twente meldt dat assistent-trainer Marino Pusic voorlopig de honneurs waarneemt.