El Ahmadi: 'Ik denk dat het nauwelijks van invloed is; ik voel mij beter'

El Ahmadi: 'Ik denk dat het nauwelijks van invloed is; ik voel mij beter'

21-10-2017 11:37
2

Karim El Ahmadi ziet het volle programma van Feyenoord eerder als een voordeel dan een nadeel in aanloop naar de Klassieker. De vele blessures neemt de 32-jarige Marokkaan op de koop toe.

"Vorig seizoen had Ajax het natuurlijk drukker met meer Europese wedstrijden, nu zijn wij de ploeg met een voller programma", zegt El Ahmadi in het Algemeen Dagblad. "Maar ik heb echt het idee dat het nauwelijks van invloed zal zijn op deze wedstrijd. Persoonlijk voel ik mij beter met een serie wedstrijden in een kort tijdsbestek. Dat is volgens mij toch leuker en beter dan een hele week trainen. En blessures? Die blijven vervelend, maar dat is nou eenmaal zo."

El Ahmadi kent overigens geen uitstekende balans in de duels met Ajax. "Ik las dat ik er vijftien heb gespeeld en pas eentje winnend heb afgesloten. Dat was de bekerwedstrijd in oktober 2015. De 4-2, met de hattrick van John Guidetti, was ik niet bij. Toen speelde ik met Marokko om de Afrika Cup. Natuurlijk wil ik deze wedstrijd nog vaker winnen, maar we moeten wel blijven beseffen dat een zege geen zes punten oplevert. Vorig seizoen wonnen we ook niet, maar werden we wel kampioen."

Volgens El Ahmadi is de boodschap duidelijk voor Feyenoord. De Rotterdammers zullen er vol op klappen. "Daar hebben we de spelers voor en zo beginnen als tegen Shakhtar Donetsk is ideaal. Je geeft dan een signaal af. En beslis je wellicht de wedstrijd in een vroeg stadium."