Keizer klaar voor Klassieker: Je hebt ze liever hier, maar dat kan niet

Keizer klaar voor Klassieker: "Je hebt ze liever hier, maar dat kan niet"

22-10-2017 14:13
13

Marcel Keizer heeft er voorafgaand aan de Klassieker tegen Feyenoord op gehamerd dat Ajax goed moet beginnen. Dat stelt de Ajax-trainer bij Ajax TV.

"Het eerste kwartier moeten we doorkomen. Zij zullen net zo fel willen beginnen als afgelopen week (tegen Shakhtar Donetsk, red.)", aldus Keizer. "De afgelopen weken zijn ze trouwens niet goed begonnen, dus we gaan zeker kijken of we onze eigen kansen kunnen creëren. We mogen best even in de wedstrijd groeien, maar moeten er wel meteen staan."

Waar Keizer voor dezelfde opstelling als vorige week kiest, begint Feyenoord met een gewijzigde defensie. Kevin Diks begint in het centrum, Sofyan Amrabat op rechtsback. "Dat is hun probleem, niet de onze. Wij proberen er natuurlijk gebruik van te maken, maar ik houd me meer bezig met mijn eigen team."

In De Kuip wordt Ajax niet gesteund door de eigen supporters, die niet welkom zijn. "Onze fans kunnen kan er helaas niet bij zijn, maar ze hebben ons gesteund bij de afsluitende training en natuurlijk vanochtend toen we gingen. Dat was geweldig. Je hebt ze liever hier, maar dat kan niet. Prima."