VP's Elftal van de Week: assistkoning Ajax, penaltyheld PSV en AZ-hattrick

VP's Elftal van de Week: assistkoning Ajax, penaltyheld PSV en AZ-hattrick

23-10-2017 10:00
38

Speelronde 9 van de Eredivisie stond natuurlijk in het teken van de Klassieker. Ajax won met 1-4 van Feyenoord en is met drie spelers present in VP's Elftal van de Week, net zoveel als AZ.

André Onana (Ajax)
Kon zich in de eerste weken van het seizoen niet onderscheiden, maar net als andere Ajacieden groeit Onana naar zijn beste vorm. In de Klassieker stopte hij een strafschop en hield hij Ajax op de been met een aantal cruciale reddingen.

Tyronne Ebuehi (ADO Den Haag)
De Nigeriaanse international lijkt het uitstekend naar zijn zin te hebben als vleugelverdediger van ADO. In het gewonnen duel met VVV-Venlo leverde hij de belangrijke assist voor de openingstreffer van Erik Falkenburg.

Bram van Polen (PEC Zwolle)
Staat al voor de vierde keer dit seizoen in VP's Elftal van de Week. Net als PEC Zwolle kent de aanvoerder een geweldige seizoenstart. Door een benutte penalty tegen NAC Breda staat hij al op drie goals in negen optredens.

Thomas Ouwejan (AZ)
In Alkmaar heeft niemand het meer over de naar Feyenoord vertrokken Ridgeciano Haps. Dat is de verdienste van Ouwejan, die zondag met een fraaie rush de 2-0 van Alireza Jahanbakhsh tegen sc Heerenveen mogelijk maakte.

Hakim Ziyech (Ajax)
Had lange tijd moeite met het fysieke spel van Feyenoord en Ajax in de eerste helft van de Klassieker, maar rechtte de rug en toen kwam de kwaliteit bovendrijven. Ziyech is de volgende speler die Ajax veel geld gaat leveren.

Marco van Ginkel (PSV)
Voordat Van Ginkel de penalty's mocht nemen, scoorde PSV er vier van de dertien. Door de makkelijk scorende aanvoerder staat de teller nu op vier uit vier. Extra feitje: Van Ginkel scoorde al 21 keer in 37 Eredivisie-duels voor PSV.

Joris van Overeem (AZ)
Fijnbesnaard, dat is waarschijnlijk het woord dat Van Overeem het beste beschrijft. De stilist van AZ weet vrijwel altijd de juiste oplossing te vinden en was tegen FC Utrecht bovendien verantwoordelijk voor de beslissende 3-0.

Bryan Linssen (Vitesse)
Waar je Linssen ook neerzet, in een mum van tijd groeit hij uit tot één van de spelers in het team. Dat was bij VVV, Heracles Almelo en FC Groningen zo en dat is ook nu weer het geval bij Vitesse. Een gifkikker in de goede zin van het woord.

Oussama Assaidi (FC Twente)
Dat Assaidi eigenlijk te goed is voor Twente, dat ziet iedereen. In de gewonnen competitiewedstrijd tegen Roda JC was de aanvaller weer goed voor twee doelpunten.

Alireza Jahanbakhsh (AZ)
Het kan vriezen en dooien bij Jahanbakhsh, maar dit seizoen laat de AZ-aanvaller steeds meer van zichzelf zien. De FC Utrecht-verdedigers hadden zondag geen antwoord op de Iraniër: één doelpunt en twee assists.

David Neres (Ajax)
Met drie assists stond Neres aan de basis van de 1-4 overwinning op Feyenoord. De laatste speler die tot drie keer toe de rol van aangever vertolkte in de Klassieker, was Marko Pantelic in het seizoen 2009/2010. Er lijkt nog veel meer in te zitten bij Neres.