Diks maakt geen goede beurt: Dat had ik ook laten doen als ik trainer zou zijn

Diks maakt geen goede beurt: "Dat had ik ook laten doen als ik trainer zou zijn"

22-10-2017 23:43
18

Ruben Schaken noemt de beslissing van Giovanni van Bronckhorst om Kevin Diks centraal achterin te zetten bij Feyenoord 'gedurfd'. De oud-voetballer had de Fiorentina-huurling niet op die positie gezet. Van Bronckhorst deed dat noodgedwongen wel, vanwege de blessures van Eric Botteghin, Jan-Arie van der Heijden, Renato Tapia en Sven van Beek.

"Ik vond het gedurfd", zegt Schaken bij FC Rijnmond. "Hij is niet in goede doen. Hij is zijn basisplaats kwijtgeraakt op de plek waarvoor hij gehuurd is (rechtsback, red.). Dan is dat altijd lastig. Dan breng je hem zonder vertrouwen in terwijl alle verdedigers geblesseerd zijn, in zo'n wedstrijd.."

"Verdedigend had hij een aantal goede ingrepen, maar aan de bal was het wat onwennig", gaat Schaken verder. "Soms zelfs slecht. Hij leverde bijna elke bal in. Ajax deed het heel erg goed door hem te laten opbouwen. Dat had ik ook laten doen als ik trainer zou zijn. Ik zou zeggen: laat hem maar aan de bal en een fout maken. Dat gebeurde ook. Daardoor speelde hij zichzelf uit de wedstrijd."