Martens ontbreekt op FIFA-gala: Bij Barça zeiden ze: het vliegtuig staat klaar

Martens ontbreekt op FIFA-gala: "Bij Barça zeiden ze: het vliegtuig staat klaar"

23-10-2017 08:01
6

De kans is groot dat Lieke Martens maandagavond de FIFA Award voor beste voetbalster ter wereld wint. Zelf is de ster van Oranje en FC Barcelona er echter niet bij.

Martens speelt dinsdag met de Oranjevrouwen de cruciale WK-kwalificatiewedstrijd tegen Noorwegen en gaat dus niet naar Londen, waar de FIFA het jaarlijkse feestje viert. "Bij Barcelona zeiden ze nog: het vliegtuig staat alweer klaar, maar je bent er niet", vertelt Martens aan de Volkskrant. Ze baalt dat ze het gala moet missen, maar hecht ook veel waarde aan het duel met Noorwegen. "Het is de grootste wedstrijd, superbelangrijk. Ik heb geen keuze."

Naast Martens zijn de Venezolaanse jeugdspeler Deyna Castellanos en de Amerikaanse Carli Lloyed genomineerd. Verwacht wordt dat de Nederlandse speelster wint. "Ik ben geleefd, ik heb ervan genoten en ik ben blij dat alles weer een beetje geland is. Het EK, mijn vertrek naar Barcelona, de UEFA-prijs. Het moeilijkst is de omslag te maken. Mensen verwachten nu veel van me. Het belangrijkste blijft dat ik me ontwikkel op het veld, een betere voetballer word. Daarom is het een goede keuze geweest, Barcelona."