Keizer: Hij maakt een enorme ontwikkeling door, heeft enorm veel spelvreugde

Keizer: "Hij maakt een enorme ontwikkeling door, heeft enorm veel spelvreugde"

23-10-2017 18:43
37

Marcel Keizer hoefde zondag voor de Klassieker nauwelijks nog een motivatiespeech af te steken voor zijn spelers. Daar hadden de supporters al voor gezorgd, stelt de trainer van Ajax.

De fans maakten in aanloop naar het duel in De Kuip het belang van de wedstrijd duidelijk. "Je hoeft als trainer niet heel veel te zeggen in motiverende zin als je zo weg rijdt en de dag ervoor zo ondersteund wordt tijdens een training", zegt Keizer tegen Ajax TV. "Als je dan met zo'n resultaat terugkomt en het weer met de supporters kan vieren, is dat heel leuk."

Keizer hoopt dat Ajax na de 1-4 zege op Feyenoord kan doorpakken. "Als je wint krijg je een extra boost en zeker als je zo thuiskomt. Je voelt de steun van de supporters. Dat is heerlijk, zeker als je weet uit welke fase we komen. Het moet ons de extra energie geven om door te pakken."

Keizer zag ook dat Kasper Dolberg eindelijk de ban brak. De Deen maakte zijn eerste twee goals van het seizoen. "Het was nog een beetje af en aan. We hopen dat hij het nu doorzet." Voor de coach wordt de keuze weer wat moeilijker de komende weken. Kiest hij voor Dolberg, houdt Huntelaar het vertrouwen of spelen straks beide spitsen? "Die discussie mag er zijn, maar wij weten hoe het zit. Kasper is gestart als eerste spits en Klaas als tweede. Dat blijft zo."

Ook David Neres krijgt een pluim. "Hij maakt een enorme ontwikkeling door, heeft enorm veel spelvreugde en het communiceren gaat steeds beter."