Keizer gaat rouleren tegen stadgenoot: 'Voor die jongens is het een extra boost'

Keizer gaat rouleren tegen stadgenoot: 'Voor die jongens is het een extra boost'

24-10-2017 17:23
25

Ajax neemt het woensdag in de tweede ronde van de KNVB Beker op tegen de Amsterdamse amateurs van ASV De Dijk. Trainer Marcel Keizer kondigt alvast wijzigingen aan in zijn opstelling.

"We zullen niet in dezelfde opstelling spelen als tegen Feyenoord (1-4)", zegt Keizer tegen Ajax TV. De oefenmeester is echter niet van plan alle elf spelers te vervangen. "Er zullen ook een aantal jongens in actie komen die zondag ook op het veld stonden. We onderschatten helemaal niemand. Bij Scheveningen zag je ook dat ze prima konden voetballen en De Dijk speelt nog een klasse hoger."

Amin Younes en Joël Veltman krijgen rust tegen de stadgenoot, terwijl Deyovaisio Zeefuik, Mateo Cassierra en Dennis Johnsen een kans krijgen bij de hoofdmacht. "Jongens die het goed doen bij Jong Ajax krijgen altijd een kans. Voor de jongens is het een extra boost, maar we onderschatten niemand. De wedstrijd moet gewoon gewonnen worden en we moeten een ronde verder."

Dat de wedstrijd om veiligheidsoverwegingen niet in Amsterdam, maar in Volendam wordt gespeeld vindt Keizer jammer. "Er gaat wel wat van de charme af als het niet bij de amateurclub zelf is", legt hij uit. "Het blijft een leuke wedstrijd, laten we blij zijn dat Volendam deze gelegenheid geeft."