PSV-verdediger: Ja, nu zeggen mensen opeens dat PSV heel goed is

PSV-verdediger: "Ja, nu zeggen mensen opeens dat PSV heel goed is"

03-11-2017 08:26
14

Daniel Schwaab werd aan het begin van het seizoen geslachtofferd bij PSV, maar staat nu weer in de basis. De Duitse verdediger heeft de concurrentiestrijd voorlopig gewonnen van Derrick Luckassen. Schwaab vindt dat hij iets toevoegt aan PSV.

"Ik heb inmiddels veel bagage. Als je de kans krijgt, moet je toeslaan. Dat heb ik wel geleerd in Duitsland. En die kans heb ik nu dus ook gepakt", zegt Schwaab in De Telegraaf. Schwaab is rustig op het veld. "Geloof mij, ik wil altijd praten. Van buitenaf hoort niemand mij misschien, maar als verdediger coach ik heel veel. Dan weer met lichaamstaal, dan weer in korte gesprekjes. Ik merk dat ik nu ook meer zelfvertrouwen heb. Aan de bal neem ik meer initiatief."

PSV is met een voorsprong van vijf punten koploper, maar Schwaab rekent zich nog niet rijk. "Ja, nu zeggen mensen opeens dat PSV heel goed is. Het plan waarmee de coach (Phillip Cocu, red.) ons het veld instuurt, kunnen we op dit moment heel goed uitvoeren. Als we gaan zeggen hoe goed we nu zijn, gaat het zeker weten bergafwaarts."