Eriksen: Bergkamp deed het even voor en legde de bal steeds perfect neer

  Eriksen: "Bergkamp deed het even voor en legde de bal steeds perfect neer"

  dinsdag 14 november 2017 om 15:32

  Christian Eriksen leerde tijdens zijn periode als speler van Ajax veel van Dennis Bergkamp. De Deense spelmaker van Tottenham Hotspur vertelt dat in gesprek met Sky Sports. 

  Eriksen is met name lyrisch over het positiegevoel en de passing van Bergkamp. "Ik heb veel van hem geleerd door naar hem te kijken en met hem te werken. Dat heeft me geholpen toen ik bij het eerste van Ajax kwam", blikt hij terug

  "Ik kan me nog herinneren dat ik in mijn eerste jaar bij Ajax een passoefening moest doen met de spits, dan werkten we aan zijn loopacties en mijn passes. Bergkamp deed het even voor en legde de bal steeds perfect neer."

  "Ik denk dat mijn tijd bij Ajax me wel heeft gevormd tot wie ik nu ben. In Amsterdam heb ik mijn inzicht en mijn anticipatie echt ontwikkeld." Eriksen (25) speelde tussen 2010 en 2013 voor Ajax. Inmiddels is de international bezig aan zijn vijfde seizoen in dienst van Spurs. 

  Poll

  Is Eriksen klaar voor de absolute wereldtop?

  (2434 stemmen)

  Plaats een reactie

  dhrwobo +25650
  dinsdag 14 november 2017 om 15:41
  Poeh, is hij al weer 4,5 jaar weg bij Ajax? Wat gaat de tijd snel. Aan de ene kant hoop ik dat hij nog lang bij de Spurs blijft, maar het zou voor Barcelona de ideale aanwinst zijn! Ik kan echt genieten van Eriksen!

  Alleen zal Spurs voor Eriksen minimaal 120 miljoen willen gok ik
  [Reactie gewijzigd op dinsdag 14 november 2017 om 15:42]
  Vind ik leuk

  Bekijk het laatste nieuws