De Rossi woedend op bondscoach: 'Dat werd met gejuich ontvangen'

De Rossi woedend op bondscoach: 'Dat werd met gejuich ontvangen'

15-11-2017 20:10
19

Het moment dat Daniele de Rossi weigerde warm te lopen, is voor David Endt een duidelijk bewijs dat Giampiero Ventura niet voor vol werd aangezien. De Italiaanse bondscoach werd woensdag op straat gezet, nadat hij naast een WK-ticket greep.

Een woedende De Rossi begreep in het duel met Zweden niets van Ventura. De middenvelder vond dat niet hij, maar aanvaller Lorenzo Insigne moest invallen. "Het is een dodelijk bewijs dat hij niet voor vol wordt aangezien", zegt Endt tegen FOX Sports. "Het statement van De Rossi is eigenlijk door de hele Italiaanse voetbalwereld met gejuich ontvangen, want het was een beetje de bevestiging van wat men al vond."

Volgens Endt kon Ventura niet aan zijn voorgangers tippen. "Ventura kan je misschien niet zo heel veel kwalijk nemen", aldus de voormalig teammanager van Ajax en liefhebber van het Italiaanse voetbal. "Hij is geen enerverende man. Hij is anders dan Conte, een heel begeesterde kerel die iets in een team kan losmaken. Anders dan Prandelli, die een mooie voetbalfilosofie had."