Ajacied moest aanklampen na transfer: 'In een keer drie stappen vooruit denken'

Ajacied moest aanklampen na transfer: 'In een keer drie stappen vooruit denken'

17-11-2017 09:00
19

Ajax haalde Maximilian Wöber in de zomer als vervanger voor Davinson Sánchez. Na een aanpassingsperiode, heeft de negentienjarige Oostenrijker het gevoel dat hij op de goede weg zit.

Zijn medespelers zagen aanvankelijk niet de echte Wöber. "Ik was een beetje nerveus en verlegen, omdat ik de stad, de cultuur en mijn teammates niet kende", zegt hij in De Telegraaf. "Maar inmiddels heb ik mijn plek in de groep gevonden. Ik trek veel op met Kostas Lamprou, Matthijs de Ligt en Vaclav Cerny. We lachen veel."

Wöber legt de lat hoog voor zichzelf. „Ik heb de eerste maanden stappen kunnen maken, maar er valt nog een hoop te verbeteren. Het belangrijkste is dat ik mijn plaats in de stad, de club en op het veld heb gevonden. Dat ik al een paar goede wedstrijden heb gespeeld is prettig." Dat ging volgens de international overigens niet vanzelf. "Voor mij was het een enorme omschakeling."

"Ik moest in een keer drie stappen vooruitdenken. Alles ging sneller", aldus de verdediger. "Pas over een oplossing nadenken als ik de bal had, kon niet meer. Die oplossing móést ik al hebben. Als je heel gefocust moet zijn, heeft dat ook zijn weerslag op je lijf. Door het alsmaar schakelen in mijn hoofd, de stress, was ik sneller moe dan normaal."