Update: Beenhakker keert terug in Rotterdam: Opent deuren voor ons

Update: Beenhakker keert terug in Rotterdam: "Opent deuren voor ons"

18-11-2017 14:31
12

Sparta-trainer Alex Pastoor krijgt op Het Kasteel versterking van oudgediende Leo Beenhakker. Don Leo neemt volgens RTV Rijnmond tot aan de winterstop de technische zaken over van Pastoor, die bij Sparta zowel trainer als technisch manager was.

De 75-jarige Beenhakker heeft een rijke voetbalcarrière achter de rug. Als trainer van onder meer Ajax, Feyenoord en Real Madrid boekte hij onder meer zeven landstitels en als bondscoach van Nederland, Trinidad & Tobago en Polen was de Rotterdammer aanwezig op drie eindtoernooien. Tijdens de laatste jaren van zijn carrière was hij actief als technisch directeur van Feyenoord en Sparta. Bij De Kasteelheren nam Beenhakker na het seizoen 2014/2015 afscheid om nu dus weer terug te keren.

Op Spangen heerste er al langere tijd ontevredenheid over de dominante positie van Pastoor. Het Algemeen Dagblad berichtte een maand geleden over een opmerkelijk plan van de trainer annex technisch manager, die een eigen pr-kanaal wilde starten om journalisten weg te houden van Het Kasteel: het leverde Sparta de bijnaam Pyongyang aan de Maas op.

Update 18/11 14.31: Algemeen directeur van Sparta Manfred Laros heeft bevestigd dat Leo Beenhakker in een rol als technisch adviseur terug bij Sparta keert. Hij wordt gehaald om zijn 'voetbal-knowhow en netwerk'. "De naam Beenhakker opent ook deuren voor ons als club", aldus Laros tegen De Telegraaf.