Schandaal rond Hasselbaink: Mijn wereld stortte in één klap in

Schandaal rond Hasselbaink: "Mijn wereld stortte in één klap in"

Gepubliceerd: zondag 19 november 2017 om 12:40zo 19-11-2017 om 12:40

Als manager van Queens Park Rangers raakte Jerrel Hasselbaink vorig jaar betrokken bij een schandaal. Journalisten van The Daily Telegraph lokten hem in de val en legden op camera vast hoe Hasselbaink erkende dat hij bereid was om transferregels te schenden. Het schandaal, dat bondscoach Sam Allardyce de kop kostte, raakte Hasselbaink diep. 

"Mijn wereld stortte in één klap in", blikt de oud-spits terug met NRC Handelsblad. "Ik stond ineens te boek als een crimineel. Het was een heel moeilijke tijd. Tot op de dag van vandaag weet ik niet van de hoed en de rand."

"Ik wacht nog steeds op de volledige opname – de versie op de website was bewerkt – en de transcriptie van de gesprekken. Ondanks herhaaldelijk verzoek weigert The Telegraph die te geven. Op mails reageren ze niet", vervolgt hij.

Queens Park Rangers bleef achter Hasselbaink staan. Anderhalve maand na de publicatie van The Telegraph werd de voormalig Oranje-international alsnog ontslagen, officieel vanwege slechte resultaten. "Je weet nooit of die zaak meespeelde", aldus Hasselbaink. 

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws