Ajax stuurt Gladbach met nederlaag naar huis na twee doelpunten

21-11-2017 20:16
36

Ajax heeft de oefenwedstrijd tegen Bundesliga-club Borussia Mönchengladbach met 2-1 gewonnen. Kasper Dolberg maakte in de tweede helft de winnende treffer.

Ajax-trainer Marcel Keizer liet een aantal reserves aantreden tegen de Duitsers. Zo mocht Benjamin van Leer keepen en kregen ook Deyovaisio Zeefuik en Frenkie de Jong een basisplaats. Daarnaast traden ook basisspelers als Donny van de Beek, Matthijs de Ligt en David Neres aan in de Arena.

Ajax kwam op voorsprong via een eigen doelpunt van Reece Oxford na een strak aangesneden voorzet van Justin Kluivert. Er waren kansen op meer voor Ajax, maar Gladbach kwam na rust, toen Klaas-Jan Huntelaar, David Neres en Max Wöber al naar de kant waren gehaald, toch langszij. Vicenzo Grifo kapte Matthijs de Ligt uit en scoorde 1-1.

Dolberg, die in de rust inviel, maakte op aangeven van de later ingebrachte Hakim Ziyech uiteindelijk de 2-1. Ziyech strooide vervolgens nog met een aantal fraaie passjes en had zelf ook kunnen scoren, maar kreeg zijn naam niet op het scorebord.