Van Gaal zei: Als jij bij iemand op bezoek gaat, hou je dan ook je petje op?

"Van Gaal zei: Als jij bij iemand op bezoek gaat, hou je dan ook je petje op?"

24-11-2017 15:10
12

Stefano Seedorf (35) is Louis van Gaal dankbaar. De toenmalige technisch directeur van Ajax zei na een succesvolle huurperiode bij NAC Breda tegen de inmiddels 35-jarige oud-voetballer dat hij waarschijnlijk niet goed genoeg zou zijn voor de Nederlandse top.

"Ik kwam op eindgesprek bij Van Gaal en liep zijn kamertje binnen met mijn zaakwaarnemer in die tijd, Winnie Haatrecht", vertelt Seedorf aan VICE Sports. "Ik had mijn gesponsorde petje van Nike op. Van Gaal zei: Als jij bij iemand op bezoek gaat, hou je dan ook je petje op? Ik zei van niet. Nou, wil je hem dan even af doen?, zei de grote Van Gaal, dus ik deed snel mijn petje af.

"Hij zei daarna dat hij me een goede speler vond, voor de subtop. Maar voor de absolute top, denk ik dat je net tekort komt. In de kleine ruimtes hebben wij betere spelers. Ik zou jou gebruiken als we 1-0 voor staan, dan zijn er meer ruimtes en kunnen we de tegenstander kapot maken. Dus bij mij zou je niet zo snel een basisplaats krijgen. Ik denk wel dat je voor de subtop een aanwinst bent. Op dat moment dacht ik: waar heeft hij het over?"

Seedorf, die ook voor onder meer FC Groningen en FC Den Bosch speelde, ging vervolgens naar huis om na denken over het verhaal van Van Gaal. "Pas een tijdje later besefte ik wat Van Gaal bedoelde. Hij heeft me op mijn zwakte en kracht gewezen en dat heb ik altijd bij me gedragen. Van Gaal heeft me iets duidelijk gemaakt wat ik eigenlijk niet wist. Ik denk dat er te weinig mensen zijn die zo zijn."