Eerlijke Valverde: 'Zelf gescoord met een bal die over de achterlijn was'

Eerlijke Valverde: 'Zelf gescoord met een bal die over de achterlijn was'

27-11-2017 08:34
14

De spelers van FC Barcelona hebben na afloop van de wedstrijd tegen directe concurrent Valencia steen en been geklaagd. Een glaszuiver doelpunt werd Barça door de neus geboord, nadat de arbitrage niet zag dat een schot van Lionel Messi achter de doellijn werd weggehaald.

Linksback Jordi Alba, die zijn ploeg in de slotfase naar een 1-1 gelijkspel schoot, pleit dan ook voor de invoering van videoarbitrage. "Het was een fout van de assistent-scheidsrechter", liet hij na afloop weten tegenover Marca. "Ik kon het zelfs vanaf de middellijn zien. Tijdens de rust zagen we de beelden nog een keer: dit soort momenten mogen gewoon niet gemist worden. We hebben technologie nodig om dit soort momenten te voorkomen. Het zou het voetbal alleen maar helpen."

Trainer Ernesto Valverde baalt ook van het moment, maar wijst naar een incident van eerder dit seizoen. "Het was een verkeerde beslissing van de assistent-scheidsrechter en het heeft de wedstrijd beïnvloed. Maar tegen Malaga scoorden we juist uit nadat de bal al over de achterlijn was geweest. We worden allemaal soms bevoordeeld en benadeeld."

Lees ook: Barcelona wordt bestolen door grensrechter: bal ruim over de lijn, géén doelpunt