Ik had drie maanden niet gescoord en als spits knaagt dat aan je zelfvertrouwen

"Ik had drie maanden niet gescoord en als spits knaagt dat aan je zelfvertrouwen"

04-12-2017 13:12
18

Thierry Ambrose moest er lang op wachten, maar na 911 minuten zonder doelpunt was het zondag eindelijk weer raak. Met twee benutte penalty's leidde hij NAC Breda naar de drie punten tegen Excelsior (3-1).

"Een perfecte avond. We toonden karakter. We wilden heel graag de supporters nu eindelijk iets teruggeven", glunderde de Manchester City-huurling tegenover De Telegraaf. Ambrose scoorde in de eerste twee Eredivisie-duels, maar na zijn goal tegen PSV op 20 augustus stokte de productie. "Heel frustrerend."

In het gewonnen duel met Excelsior scoorde Ambrose twee keer vanaf de stip. "Dat zijn gelukkig ook doelpunten. Liever maak ik normale goals, maar ik ben hier ongelooflijk blij mee. Echt een geweldige opluchting. Ik had drie maanden niet gescoord en als spits knaagt dat aan je zelfvertrouwen."

"Tijdens de training van afgelopen week heb ik extra hard getraind op de afwerking. De trainer stelde me gerust: let maar op, de doelpunten komen deze zondag", vertelt hij. "Mijn oudere broer zat op de tribune. Ik had hem beloofd dat ik eindelijk weer zou gaan scoren."