'Overmars belt met Barça: De Ligt ook niet voor 40 miljoen weg bij Ajax'

'Overmars belt met Barça: De Ligt ook niet voor 40 miljoen weg bij Ajax'

05-12-2017 23:32
81

Ajax laat Matthijs de Ligt in januari niet gaan. Dat meldt El Mundo Deportivo dinsdagavond in een groot stuk over het transferbeleid van FC Barcelona. De Catalaanse grootmacht blijft concreet geïnteresseerd in De Ligt.

Het lokale El Mundo Deportivo schreef de laatste maanden regelmatig over De Ligt en komt dinsdag met een nieuwe update. De achttienjarige Ajacied blijft voor de toekomst het belangrijkste doelwit om de Barça-defensie te versterken, maar een snelle deal met Ajax zit er niet in. De Amsterdammers willen De Ligt in het lopende seizoen onder geen enkele voorwaarde verkopen.

Wel zijn er contacten geweest tussen de beleidsbepalers van Barcelona en Ajax. Marc Overmars zou in die gesprekken duidelijk hebben gemaakt dat hij niet bereid is De Ligt al vóór de zomer zaken te doen. De Ligt wordt in Amsterdam gezien als een belangrijk onderdeel in de titelrace. Ook als Ajax in de winterstop op een onoverbrugbare achterstand staat van koploper PSV, mag De Ligt niet weg.

El Mundo Deportivo schrijft tot slot dat De Ligt zich aangetrokken voelt tot Barcelona en graag in Camp Nou wil spelen. Ajax zou minimaal veertig miljoen euro over willen houden aan een eventuele transferdeal.

Lees ook: De Ligt prefereert Barcelona: "Wel een leuke vraag natuurlijk om te stellen"