Hendrix zoekt ruzie met Schöne: Ik probeerde het team op sleeptouw te nemen

Hendrix zoekt ruzie met Schöne: "Ik probeerde het team op sleeptouw te nemen"

11-12-2017 08:01
34

Voor PSV waren de druiven zuur na afloop van de verloren topper tegen Ajax (3-0). De Eindhovenaren konden na afloop van de wedstrijd weinig anders dan concluderen dat de stevige nederlaag een verdiende was.

"We hebben veel te weinig gebracht, ons af laten bluffen. Dat weten we ook met z'n allen, Ajax heeft hier terecht gewonnen. Klaar", liet Jorrit Hendrix na zijn honderdste Eredivisie-duel namens PSV weten aan het Eindhovens Dagblad. De controleur zocht in de eerste helft de confrontatie met Lasse Schöne op. "Ajax ging er vol op, met het publiek erachter. Daar moet je hetzelfde tegenover brengen. Ik probeerde het team op sleeptouw te nemen, helaas leverde het geen punten op."

De Eindhovense koploper kwam behoudend voor de dag in de Johan Cruijff Arena en stelde in de persoon van Derrick Luckassen een extra verdediger op. Hendrix had echter begrip voor de benadering van trainer Phillip Cocu. "Ja, het was zeker geen foute keuze. Er lagen ook aardig wat ruimtes op het middenveld, maar die hebben we niet benut. Want als we de bal hadden, waren we hem veel te snel weer kwijt."