AZ komt goed weg tegen stuntploeg PEC dankzij vreemde slotfase

12-12-2017 22:46
45

De wedstrijd tussen PEC Zwolle en AZ heeft geen winnaar opgeleverd: 1-1. De thuisploeg liet in de 88e minuut dé mogelijkheid liggen om op 2-1 te komen, maar aanvoerder Bram van Polen schoot de bal hoog over.

AZ liet het initiatief in de beginfase aan PEC. Op het moment dat de bezoekers meer lef toonden, kwam de ploeg van John van 't Schip op voorsprong. Terell Ondaan schoot de bal snoeihard binnen nadat AZ-doelman Marco Bizot een inzet van Younes Namli had gepareerd. De rebound was Bizot te machtig. Direct daarna volgende de gelijkmaker van Alireza Jahanbakhsh. De kleine Iraniër kopte raak uit een corner en zorgde ervoor dat PEC opnieuw kon beginnen. Vlak voordat scheidsrechter Dennis Higler floot voor de rust, trof Ondaan namens PEC de lat.

De eerste helft had een hoge amusementswaarde en ook in de tweede drie kwartier kregen de toeschouwers waar voor hun geld. Na kansen over en weer kwam AZ in de slotfase goed weg. De bal ging op de stip omdat Pantelis Hatzidiakos Kingsley Ehizibue naar de grond trok. De daaropvolgende strafschop werd door Van Polen tot zijn eigen verbazing gemist.

AZ staat door het gelijkspel nog altijd tweede in de Eredivisie, maar Ajax kan in punten gelijk komen als er donderdag gewonnen wordt van Excelsior. Aanstaande zondag nemen AZ en Ajax het in Alkmaar tegen elkaar op. PEC blijft met dertig punten op de vierde plaats staan. PSV is dankzij de remise zeker van het winterkampioenschap. De Eindhovenaren treffen woensdag FC Groningen.