Indrukwekkende comeback van ADO tegen Roda, Immers de grote man

13-12-2017 22:37
98

ADO Den Haag heeft in eigen huis een belangrijke 3-2 zege geboekt op Roda JC. De Hagenaars keken lang aan tegen een achterstand, maar in de tweede helft trok de ploeg van Fons Groenendijk aan het langste eind.

Van de vijf goals vielen er twee in het eerste kwartier. Roda kwam na vijf minuten spelen op 0-1 door Dani Schahin, die de bal makkelijk binnen kon tikken na een pass van Mario Engels. Lex Immers maakte na dertien minuten spelen echter alweer gelijk. Na de boeiende openingsfase gebeurde er weinig in het Cars Jeans-stadion van ADO. Tegen het einde van de eerste helft keek ADO tegen een achterstand aan en profiteerde Roda van de goede eerste helft. Na een overtreding van Aaron Meijers mocht Feyenoord-huurling Simon Gustafson aanleggen voor een strafschop, die de Zweed ook benutte.

In de tweede helft bracht Groenendijk Tom Beugelsdijk in de ploeg voor Donny Gorter en vanaf dat moment ging de ploeg beter draaien. De tijd begon te dringen voor de Hagenaars en nadat kansen van Immers en Björn Johnsen werden gemist, werd de 2-2 gemaakt. Immers bracht zijn ploeg voor de tweede keer langszij. Vijf minuten later konden de ADO-fans opnieuw juichen, want Erik Falkenburg kopte de 3-2 tegen de touwen.

Roda ging in de slotfase alles op alles spelen en was dicht bij de gelijkmaker, maar Schahin schoot de bal in het zijnet. Aan de andere kant liet Falkenburg na om de 4-2 te maken. Roda-speler Henk Dijkhuizen moest er in de blessuretijd af met zijn tweede gele kaart. Niet veel later werd er afgefloten. Dankzij de zege nestelt ADO zich in de subtop van de Eredivisie. Roda blijft hekkensluiter.