Premier League-record voor Manchester City, frustraties bij Arsenal en Liverpool

Premier League-record voor Manchester City, frustraties bij Arsenal en Liverpool

13-12-2017 22:53
22

Het Manchester City van manager Pep Guardiola heeft woensdagavond wederom zijn visitekaartje afgegeven in Engeland. Swansea City was geen partij voor de Premier League-koploper: 0-4. Ook Manchester United en Tottenham Hotspur wonnen.

Manchester City won de laatste veertien wedstrijden in de Premier League en voegde daar woensdag nummer vijftien aan toe. Nooit eerder won een Engelse ploeg zo vaak achter elkaar in de competitie. Heel veel moeite hoefde Manchester City daar woensdagavond niet voor te doen, want Swansea liet zich gemakkelijk naar de slachtbank leiden.

David Silva was de grote man in Wales door de 0-1 en 0-3 te maken. De wervelende Spanjaard was dit seizoen al betrokken dertien doelpunten. De overige goals werden gemaakt door Kevin De Bruyne en Sergio Agüero. City-doelman Ederson imponeerde bovendien weer met een paar saves van wereldklasse.

In de schaduw van Manchester City wonnen Manchester United en Tottenham Hotspur ook hun wedstrijden. United had tegen het stugge Bournemouth genoeg aan een treffer van de felbekritiseerde Romelu Lukaku, terwijl Tottenham won door goals van Serge Aurier en Heung-Min Son. Arsenal en Liverpool stelden teleur met een doelpuntloos gelijkspel tegen respectievelijk West Ham United en West Bromwich Albion.

Alle uitslagen Premier League:
Newcastle United - Everton 0-1
Southampton - Leicester City 1-4
Swansea City - Manchester City 0-4
Liverpool - West Bromwich Albion 0-0
Manchester United - Bournemouth 1-0
Tottenham Hotspur - Brighton 1-0
West Ham United - Arsenal 0-0