'Geschrokken' Van de Beek: 'Al aantal andere jongens gehad, verschrikkelijk'

'Geschrokken' Van de Beek: 'Al aantal andere jongens gehad, verschrikkelijk'

15-12-2017 08:11
12

Na de overtuigende zege op PSV rekende Ajax donderdag slechts moeizaam af met Excelsior (3-1). Matthijs de Ligt beseft dat het duel met de Eindhovenaren de standaard moet zijn, maar erkent dat dat niet zo makkelijk is.

"Het is moeilijk uit te leggen", zegt de verdediger tegen AT5. "Tegen PSV ben je gebrand, dat was echt een do or die-wedstrijd. Dat merkte je ook aan het publiek. Maar het belangrijkste is dat we vandaag drie punten meenemen." Op de vraag of Ajax nu weer terug is, klinkt het zelfverzekerd: "In onze ogen zijn we nooit weggeweest."

Waar werd gevreesd voor een achterstand van dertien punten, is het verschil met PSV plots maar vijf punten. Donny van de Beek wil geen lange neus trekken. "Soms was de kritiek wel terecht, er zaten gewoon mindere wedstrijden bij." Hij zag dat de rivaal op de valreep punten verspeelde bij FC Groningen (3-3). "Ze hebben een aantal wedstrijden gehad dat het mee zat, maar nu zat het een keertje tegen. Dat komt voor ons wel lekker uit."

Enig smetje op de zege van Ajax was de blessure van Maximilian Wöber. "Ik zag z'n knie naar binnen klappen, toen schrok ik al een beetje", stelt Van de Beek. We hebben al een aantal andere jongens gehad met knieproblemen. Dat is verschrikkelijk." De middenvelder is desondanks positief over het duel met AZ. "Dat wordt een pittige middag, maar ik denk dat als wij ons eigen ding doen we meer kwaliteit hebben."