Advocaat wijst mogelijke Oranje-opvolger aan: Ik zeg dat omdat ik het meen

Advocaat wijst mogelijke Oranje-opvolger aan: "Ik zeg dat omdat ik het meen"

15-12-2017 23:37
30

Dick Advocaat heeft Ruud Gullit wederom naar voren geschoven als mogelijke nieuwe bondscoach van het Nederlands elftal. Dat de zeventigjarige oefenmeester gecharmeerd is van Gullit, is geen geheim meer. Nog voordat Advocaat stopte als bondscoach, tipte hij Gullit meerdere keren als zijn opvolger.

"Frank Rijkaard degradeerde met Sparta en ging daarna gelijk naar FC Barcelona. Hij won alle prijzen die hij kon winnen. Bij het Nederlands elftal deed hij het uitstekend. Marco van Basten deed het vier jaar uitstekend bij het Nederlands elftal. Waarom zou Ruud Gullit dat niet kunnen? We vergeten dat Ruud Gullit in het buitenland een geweldige naam en uitstraling heeft", aldus Advocaat bij Voetbal Inside.

Ook de manier waarop Gullit, assistent onder Advocaat, zijn werk benaderde, zorgt voor tevredenheid bij de oud-bondscoach. "We hebben zeven wedstrijden samen gedaan. Hij was er echt mee bezig en belde me vaak op. Hij was ook veel met de spelers bezig. Ik denk dat Gullit, met een goede staf om zich heen, een uitstekende bondscoach is. Ik hóef dit toch niet zeggen? Ik zeg dat omdat ik het meen. Dat voel ik gewoon."

No Poll