Man City geeft ook Tottenham voetballes: 4 goals, 16e zege op rij, 14 punten los

Man City geeft ook Tottenham voetballes: 4 goals, 16e zege op rij, 14 punten los

16-12-2017 20:25
51

Ook Tottenham Hotspur is afgedroogd door Premier League-koploper Manchester City. Het werd zaterdagavond 4-1 voor City, dat inmiddels zestien keer op rij gewonnen heeft en na achttien duels 14 punten (!) meer heeft dan nummer twee Manchester United. 

Spurs werd in het Etihad Stadium bij vlagen scheelgetikt door de ploeg van manager Pep Guardiola. Het was een klein wonder dat er voor de pauze slechts één keer gescoord werd. Ilkay Gundogan kopte na een klein kwartier raak uit een corner. Tottenham slaagde er niet één keer in om tussen de palen te schieten. 

Na de rust werden de gasten uit Londen iets sterker. City-doelman Ederson redde fantastisch op een schot van Harry Kane. Toen de thuisploeg zich eenmaal herpakt had, viel ook de 2-0. Kevin De Bruyne overleefde een schandalige overtreding van Dele Alli en poeierde met links fantastisch de 2-0 binnen.  

Even later ging de bal op de stip. De zojuist ingevallen Gabriel Jesus schoot op de paal. Kort daarop werd het alsnog 3-0. City gooide de versnelling omhoog en Tottenham stond erbij en keer ernaar. Uiteindelijk haalde Raheem Sterling van dichtbij de trekker over. Diezelfde Sterling maakt in de laatste minuten de 4-0, na geblunder van Eric. De eretreffer namens Spurs viel pas in blessuretijd. Christian Eriksen maakte hem. 

Zoals gezegd staat Manchester City nu 14 punten los aan kop van de ranglijst. Manchester United neemt het zondag op tegen West Bromwich Albion. Bij winst wordt het gat verkleind naar 11 punten. Spurs staat inmiddels op de zevende plek. De ploeg heeft nu al meer competitiewedstrijden verloren (vijf) dan in het gehele vorige seizoen.