VP's Elftal van de Week: hattricks Ajax en Feyenoord, ook PSV present

VP's Elftal van de Week: hattricks Ajax en Feyenoord, ook PSV present

18-12-2017 10:00
34

PSV, Ajax en Feyenoord wonnen dit weekend in de Eredivisie en hebben allemaal een aandeel in VP's Elftal van de Week. Ajax en Feyenoord leveren drie spelers.

Marco Bizot (AZ)
Twee keer geklopt door Ajax, maar de Amsterdammers hadden nog veel vaker kunnen scoren als Bizot niet in vorm was geweest. Maakte in blessuretijd nog bijna de 2-2, maar aan hem is geen goaltjesdief verloren gegaan.

Matthijs de Ligt (Ajax)
In zijn eentje hield hij de uitgeklede Ajax-defensie overeind tegen AZ. Als achttienjarige werkt hij al aan zijn leiderscapaciteiten op het hoogste niveau in Nederland. Wát een talent...

Milan Massop (Excelsior)
Typisch zo'n linksback die iedereen in zijn team wil hebben. Scoorde dit seizoen al drie keer en heeft zijn verdedigende zaakjes altijd op orde. Met een doelpunt en assist had hij een groot aandeel in de 2-0 zege op FC Groningen.

Jerry St. Juste (Feyenoord)
Stond op de voor hem onnatuurlijke positie van rechtsback, maar vulde dat uitstekend in en pikte zelfs zijn eerste Eredivisie-goal voor Feyenoord mee. Moet gezegd dat Sparta hem ook geen strobreed in de weg legde.

Lasse Schöne (Ajax)
"Ik kom in de buurt van mijn beste jaar", zei Schöne voor de topper tussen Ajax en AZ. In die wedstrijd maakte hij vanaf de stip zijn achtste van het seizoen. Schöne heeft zich weer in de basis geknokt en is weer belangrijk.

Mustafa Saymak (PEC Zwolle)
Staat in de winterstop open voor een transfer en zet zich de laatste weken nadrukkelijk in de etalage. Met twee doelpunten zorgde Saymak hoogstpersoonlijk voor de 2-3 zege op Willem II. Scoorde vijf keer in de laatste vijf duels.

Tonny Vilhena (Feyenoord)
Krijgt dit seizoen veel kritiek over zich heen. Terecht, want Vilhena was geen schim van de speler van het kampioensjaar. Op Het Kasteel gooide hij echter alle schroom van zich af. Scoorde twee keer.

Hakim Ziyech (Ajax)
Het kan dit seizoen vriezen of dooien met Ziyech, maar ondanks de vrieskou is de dooi deze week duidelijk ingetreden bij de spelmaker van Ajax. In Alkmaar lukte vrijwel alles wat hij in zijn hoofd had en leed hij zelden balverlies.

Clint Leemans (VVV-Venlo)
De beste VVV-speler van dit seizoen. Die status onderstreepte hij zaterdag in Kerkrade, waar Leemans tegen hekkensluiter Roda JC de enige goal van de wedstrijd maakte. Maakte er al zeven in zeventien wedstrijden.

Dylan Vente (Feyenoord)
Mocht voor het eerst in zijn leven beginnen in een Eredivisie-wedstrijd en luisterde dat op met een doelpunt. De achttienjarige aanvaller vertoont alle signalen van een - in potentie - goede Feyenoord-speler.

Luuk de Jong (PSV)
Had exact 2 minuten en 17 seconden nodig voor twee doelpunten tegen ADO Den Haag. Voor die dubbelslag had De Jong voor hetzelfde aantal liefst 1240 speelminuten nodig. De PSV-spits is helemaal terug.

No Poll