Ronald de Boer ziet het zitten in 'Pep ten Hag': ''Die invloeden zie je terug''

Ronald de Boer ziet het zitten in 'Pep ten Hag': ''Die invloeden zie je terug''

22-12-2017 19:20
44

Erik ten Hag heeft de beste papieren om bij Ajax de opvolger van de donderdag ontslagen Marcel Keizer te worden. Ronald de Boer zou de keuze voor de Utrecht-coach alvast toejuichen.

"Hij heeft bij Bayern München gewerkt met Pep Guardiola en die invloeden zie je terug. Ik hoop dat 'Pep ten Hag' dat ook bij Ajax kan laten zien'', laat de oud-Ajacied en analist weten in gesprek met de NOS. De Boer benadrukt wel dat het voor Ten Hag een hele omschakeling zal worden, mocht hij aan de slag gaan bij Ajax.

''De druk is natuurlijk veel groter. Bij Utrecht mag het, bij Ajax moet het. Bij Ajax telt maar een ding: presteren'', aldus De Boer. En uiteraard eist men bij Ajax ook sprankelend voetbal. "Ten Hag heeft bij Utrecht zijn spelsysteem aangepast aan de spelers. Bij Ajax wordt meer gevraagd. Het moet succesvol zijn en mooi om naar te kijken. Hoog druk zetten, veel goals maken en kampioen worden." De NOS meldde eerder al dat Ajax en FC Utrecht snel om de tafel gaan zitten om te onderhandelen over Ten Hag.

Lees ook: Ten Hag op weg naar Ajax: verstandige meestertacticus zonder Ajax-air