NOS: Ajax en meewerkend FC Utrecht snel rond de tafel over Ten Hag

NOS: Ajax en meewerkend FC Utrecht snel rond de tafel over Ten Hag

22-12-2017 13:50
71

Alles wijst erop dat Ajax vol gaat voor Erik ten Hag als opvolger van trainer Marcel Keizer. De NOS meldt vrijdag dat de Amsterdamse club na de laatste wedstrijd van de eerste seizoenshelft, thuis tegen Willem II, om de tafel gaat met FC Utrecht.

De NOS voegt eraan toe dat iedereen bij Utrecht zich al verzoend lijkt te hebben met het vertrek van de Ten Hag, die een afkoopclausule van 700.000 euro in zijn contract heeft staan. Ajax wil na het weekend écht werk maken van Utrecht-trainer. Donderdagavond, enkele uren na het ontslag van Keizer, staken de eerste hardnekkige geruchten al de kop op.

De clubleiding van FC Utrecht laat aan de NOS weten dat Ajax zich nog niet officieel heeft gemeld voor Ten Hag, maar zegt via via al wel te hebben vernomen dat er na het weekend officieel contact wordt gelegd vanuit Amsterdam. Een vertrek van Ten Hag lijkt onvermijdelijk.

Utrecht-eigenaar Frans van Seumeren trapte eerder op de vrijdag nog op de rem bij het Algemeen Dagblad, maar lijkt tegenover de NOS ernstig rekening te houden met een deal. "Als we als drie volwassen partijen met elkaar rond de tafel gaan zitten, moet er nog wel even stevig onderhandeld worden, maar dan komen we er zeker uit", benadrukt Van Seumeren.

Lees ook: Ten Hag op weg naar Ajax: verstandige meestertacticus zonder Ajax-air