VoetbalPrimeur Elftal van de Eerste Seizoenshelft: centrale verdedigers

VoetbalPrimeur Elftal van de Eerste Seizoenshelft: centrale verdedigers

28-12-2017 12:00
71

De eerste seizoenshelft in de Eredivisie zit er op en dus is het weer hoog tijd om het beste elftal van de afgelopen maanden samen te stellen. De komende periode bepalen jullie welke spelers bij de beste elf van de Eredivisie tot nu toe horen. Ditmaal: de centrale verdedigers. 

Voor de positie van centrale verdediger hebben wij acht spelers genomineerd. In de poll onder het bericht kunnen jullie een stem uitbrengen. De twee spelers met de meeste stemmen krijgen in het uiteindelijke elftal een plek in het hart van de defensie. De acht kandidaten:

Daniel Schwaab (PSV)
Heeft zich na het vertrek van Héctor Moreno naar AS Roma opgewerkt tot basisspeler. Na achttien speelrondes de trotse koloper met PSV, met vijf punten meer dan concurrent Ajax. 

Kik Pierie (sc Heerenveen)
Naam van een stripheld en het talent om één van de beste verdedigers van Nederland te worden. Zeventien jaar pas en nu al niet meer weg te denken uit de defensie van Heerenveen. 

Guram Kashia (Vitesse)
Zoals gewoonlijk een rots in de branding bij Vitesse. Captain Kashia gaat altijd voorop in de strijd. Vitesse incasseerde dit seizoen pas 22 doelpunten. 

Matthijs de Ligt (Ajax)
Misschien wel het grootste talent van Nederland. De Ligt werd in augustus achttien jaar en behaalde onlangs pas zijn rijbewijs. De tiener is nu al de leider van de Ajax-defensie. FC Barcelona heeft hem hoog op de verlanglijst staan - en geef ze eens ongelijk in Camp Nou. 

Stijn Wuytens (AZ)
Ron Vlaar? Rens van Eijden? Welnee, Pantelis Hatzidiakos en Wuytens vormen al weken het defensieve centrum van het uitstekend presterende AZ. Bij zijn vorige club Willem II zette de Belg nog de lijnen uit op het middenveld. In Alkmaar heeft hij de regie over de achterhoede. 

Philippe Sandler (PEC Zwolle)
Greep dit seizoen zijn kans onder John van 't Schip en beleeft met PEC een ongekend seizoen. Sandler (20) stond acht keer in de basis. In het thuisduel met PSV, medio november, ging het mis. De jonge stopper liep een  sleutelbeenbreuk op. In het nieuwe kalenderjaar hopen stuntploeg PEC en Van 't Schip snel weer over Sandler te kunnen beschikken. 

Willem Janssen (FC Utrecht)
Net als Wuytens was Janssen ooit middenvelder. In stadion Galgenwaard is de Limburger getransformeerd tot een solide centrumverdediger. Zijn gebrek aan snelheid compenseert de routinier met slimheid en spelinzicht. 

Jeremiah St. Juste (Feyenoord)
Werd afgelopen zomer voor miljoenen euro's ingelijfd door Feyenoord. Heeft zich - ook vanwege blessures van Jan-Arie van der Heijden en Eric Botteghin - in de basis geknokt. Zorgde voor een vreugde-explosie in De Kuip door in de allerlaatste secondes van het thuisduel met SSC Napoli de winnende goal binnen te koppen. 

Stem ook op

Doelman
Linksback
Rechtsback