VoetbalPrimeur Elftal van de Eerste Seizoenshelft: doelman

VoetbalPrimeur Elftal van de Eerste Seizoenshelft: doelman

20-12-2017 12:00
83

De eerste seizoenshelft in de Eredivisie zit er bijna op en dus is het weer hoog tijd om het beste elftal van de eerste competitiehelft samen te stellen! De komende periode bepalen jullie welke spelers bij de beste elf van de Eredivisie tot nu toe horen. Om te beginnen: de doelmannen!

Voor de positie van doelman hebben wij vijf keepers genomineerd waar jullie op kunnen stemmen. In de poll onder het bericht is er de mogelijkheid om te stemmen. De vijf genomineerden zijn:

Jeroen Zoet (PSV)
Opvallend genoeg incasseerden liefst vier clubs (Ajax, AZ, PEC Zwolle en Feyenoord) dit seizoen minder doelpunten dan koploper PSV. Neemt niet weg dat Zoet het dit seizoen prima doet onder de lat. De Oranje-keeper sleepte zijn club er meerdere keren doorheen met knappe reddingen. Eén-tegen-één wordt Zoet ook steeds beter. Afgelopen zomer wilde de keeper graag hogerop, maar van teleurstelling is niets te merken. 

André Onana (Ajax)
Tijdens zijn eerste maanden onder de Ajax-lat oogde Onana nog wat druistig. Hij was soms een bron van onrust. Daar zien we dit seizoen niets meer van terug. Onana is een zeer betrouwbare doelman die ook meevoetballend steeds beter en rustiger lijkt te worden. Als we de buitenlandse media moeten geloven, staan diverse topclubs - waaronder SSC Napoli - voor hem in de rij. 

Diederik Boer (PEC Zwolle)
Drie seizoenen lang was Boer bankzitter in Amsterdam. Elf wedstrijdjes speelde de routinier tussen 2014 en 2017. Of-ie het verleerd is? Absoluut niet. PEC twijfelde geen moment toen het de kans kreeg om Boer terug te halen naar Zwolle. De sluitpost is één van de pijlers onder het huidige succes van de ploeg van trainer John van 't Schip.

Sergio Padt (FC Groningen)
FC Groningen kent geen geweldig seizoen, om er maar eens een understatement in te slingeren, maar elk voordeel heeft z'n nadeel. Padt krijgt veel te doen en kan zich wekelijks onderscheiden. Hij werd dit seizoen geselecteerd voor het Nederlands elftal en lijkt rijp voor de stap hogerop. 

Lars Unnerstall (VVV-Venlo)
De ene Duitse keeper is de andere niet. Willem II-aanwinst Timon Wellenreuther is door zijn club nu al gewogen en te licht bevonden, terwijl Unnerstall mag dromen van een stap hogerop. De goalie tekende voor één jaar in Venlo om zichzelf in te etalage te zetten, geeft hij ruiterlijk toe. Dat lukt aardig. Unnerstall pakte al meerdere punten voor promovendus VVV.