Club América paait De Jong: Lijkt wel alsof hij elke dag meer interesse heeft

Club América paait De Jong: "Lijkt wel alsof hij elke dag meer interesse heeft"

03-01-2018 14:58
41

Club América is concreet geïnteresseerd in Luuk de Jong. Dat heeft trainer Miguel Herrera voor het eerst bevestigd in Mexico. De belangstelling lijkt wederzijds.

De Jong staat samen met Jeremy Menez (Antalyaspor) en Andrés Ibarguën (Racing Club) op het verlanglijstje van Club América. "Mauricio Culebro (voorzitter, red.) heeft gesproken met Luuk de Jong en gevraagd of hij geïnteresseerd is om naar Mexico te komen. Luuk zei eerst: Mexico?", onthult Herrera op een persconferentie, geciteerd door Sur Acapulco.

Woensdag zou echter voorzichtig de deur zijn geopend, aldus de Club América-trainer. De Jong zou gevraagd hebben wat de Mexicaanse topclub hem kan bieden. "Het betekent niet dat hij direct naar ons toekomt. We gaan kijken of we kunnen onderhandelen. Als hij graag wil komen, dan willen wij dat ook zeker. Het lijkt wel alsof hij elke dag meer interesse heeft."

Op nieuwjaarsdag kwam De Telegraaf met de scoop dat De Jong in de belangstelling van Club América staat. De koploper van de Mexicaanse competitie zou zeven miljoen euro over hebben voor de spits. De Jong zou zelf al via Skype contact hebben gehad met de clubleiding. De scepsis over een transfer naar Mexico is daarna flink afgenomen.