Advocaat struint de Eredivisie af: 15 interessante spelers voor Sparta

4 januari 2018 om 15:30

Met Dick Advocaat voor op het trainingsveld van Sparta en technisch adviseur Leo Beenhakker permanent aan de telefoon is het aftellen tot de grote golf met (huur)versterkingen naar Rotterdam komt. Sparta, dat Dabney dos Santos (AZ) als eerste huurling gaat presenteren, mikt onder meer op spelers uit de Eredivisie-top die nu niet nodig zijn bij hun club. VoetbalPrimeur zet op een rij wie van de top-drie en ook de clubs daaronder daarvoor in aanmerking kunnen komen.

Feyenoord
Bij de grote Rotterdamse broer lopen zeker twee spelers rond die zeer interessant zijn voor Sparta. Michiel Kramer is er daar natuurlijk één van. Een bewezen scorende spits die in Rotterdam nooit uit de verf is gekomen, maar uitstekend past bij het niveau dat Advocaat hem kan bieden. Datzelfde geldt voor Miquel Nelom, die door de opkomst van Tyrell Malaica de derde linksback is en zelf graag naar het buitenland wil. Mocht daar zich geen kans voordoen, dan is een halfjaartje wedstrijden spelen bij Sparta de ideale oplossing.

PSV
Advocaat kan ook heerlijk shoppen in Eindhoven, waar de selectie zeker op het middenveld en in de aanval goed gevuld is en de talenten staan te springen om speelminuten. Eén zo’n talent is Albert Gudmundsson, voor wie de Eredivisie niet snel genoeg kan komen. De IJslander kwam tot bijna 700 speelminuten in de Jupiler League en slechts zeven op het hoogste niveau, verdeeld in vier invalbeurten.

Als er iemand meer speelminuten verdient en nodig heeft is het Adam Maher wel, de middenvelder die zich schikt in zijn huidige rol bij PSV maar voor veel Eredivisie-clubs een geweldige versterking zou zijn. Het huren van de spelmaker geeft Advocaat gigantisch veel creativiteit in twee linies, maar zelf zou hij niet staan te springen om een verhuurperiode op Het Kasteel. En dan is er nog Sam Lammers, die spits die mogelijk verhuurd mag worden (dat wordt halverwege of eind januari bepaald) en ook staat te trappelen om in de Eredivisie zijn doelpunten te maken.

Ajax
Achter alle namen bij Ajax die interessant kunnen zijn voor Sparta staat een grote 'maar'. Directeur spelerszaken Marc Overmars heeft namelijk aangegeven niet meer spelers aan kunstgrasclubs te willen verhuren. Dit is vooral een principekwestie, want de Jong Ajax-spelers die op het kunstgras van Sparta Eredivisie-ervaring op kunnen doen, spelen in de Jupiler League ook zeer regelmatig op kunstgras, met liefst tien kunstgrasclubs als tegenstanders.

Als Ajax zich over die kwestie heen zet lopen er voor Sparta heel veel interessante spelers rond in Amsterdam. Mateo Cassierra is daar zeker één van. De Colombiaanse spits is klaar voor het wekelijks spelen in de Eredivisie en is een directe versterking voor Sparta, evenals de waarschijnlijk vertrekkende Mitchell Dijks op de problematische linksbackpositie. Carel Eiting kan eveneens veel profijt hebben van een halfjaartje in de Eredivisie en voor Luis Orejuela kan een ander podium goed zijn om zich alsnog bij Ajax in de kijker te spelen, want erg succesvol was zijn verblijf in Amsterdam tot nu toe niet.

Andere interessante spelers
Ook bij de andere Eredivisie-clubs loopt nog veel interessants rond voor Sparta. Zo komt naast Dos Santos ook Iliass Bel Hassani niet genoeg aan spelen toe in Alkmaar en staan zij op de vertrek/verhuurlijst. Bij Vitesse loopt een groot talent rond, Mitchell van Bergen, en een overbodige ervaren linksback, Alexander Büttner, en bij FC Utrecht heeft Giovanni Troupeé moeite om zich in de basis te knokken na een geweldig debuutseizoen in de Domstad. Etienne Reijnen staat op de transferlijst bij FC Groningen en kan zijn carrière nieuw leven inblazen in Rotterdam en tot slot is daar nog Jeff Stans, wiens contract bij NAC Breda donderdag ontbonden werd.

Opties te over voor Sparta, dat deze dagen een grote slag zal maken op de transfermarkt in de hoop onder Advocaat de club te behoeden voor degradatie.