Heracles gaat voor vertrek van 'bindende factor' liggen: Wat ons betreft niet

Heracles gaat voor vertrek van 'bindende factor' liggen: "Wat ons betreft niet"

08-01-2018 21:39
8

Heracles Almelo gaat voor een vertrek van Joey Pelupessy naar Amerika liggen. De aanvoerder wil zelf graag de transfer maken naar New York City FC, maar zijn club wil hem niet laten gaan.

Heracles-directeur Nico-Jan Hoogma heeft via de zaakwaarnemer van Pelupessy vernomen dat de Major League Soccer-club hengelt naar de diensten van Pelupessy, zo laat hij weten aan Voetbal International. "Zelf hebben we nog niks vernomen. Of Joey deze zomer vertrekt? Wat ons betreft niet."

"We hebben aangegeven dat we het elftal deze winter bij elkaar willen houden", vervolgt Hoogma. "Afgelopen zomer zijn we vijf basisspelers kwijtgeraakt. Dat was wel erg veel. Dit elftal begint net een beetje ingespeeld te geraken. Bovendien is Joey onze aanvoerder, een bindende factor in de groep. Die gaan we nog hard nodig hebben."

Hoogma was afgelopen zomer al met Pelupessy in gesprek over contractverlenging en wil dat spoedig opnieuw doen. "Maar toen kwam de interesse van FC Utrecht tussendoor. Vervolgens zijn de gesprekken even gestopt. We gaan deze winter met de staf en spelers praten. Joey is als aanvoerder als één van de eersten aan de beurt."