Sneijder: Nu moeten we het missen, dat is een schande. Ik vind het spijtig

Sneijder: "Nu moeten we het missen, dat is een schande. Ik vind het spijtig"

09-01-2018 10:10
15

Met zijn overstap naar Al-Gharafa lijkt de interlandcarrière van Wesley Sneijder voorbij. De 33-jarige spelmaker baalt dat de mislukte WK-kwalificatiereeks zijn laatste kunstje was in het shirt van Oranje.

"Het is een schande dat Nederland niet meespeelt op het WK", zei Sneijder tijdens zijn presentatie, geciteerd door NU.nl. "We deden ook niet mee op het laatste EK. Ik vind het spijtig. Ik vind het jammer voor iedereen in Nederland, omdat ze een WK verdienen. Zeker omdat de laatste twee WK's een succes waren, met een tweede en derde plaats. Nu moeten we het missen, dat is een schande."

Wedden

Meer odds

Volgens Sneijder hoopt hij in Qatar vooral weer aan spelen toe te komen. De oud-Ajacied ging niet helemaal over één nacht ijs voor hij de knoop doorhakte. "Ik had de kans te spreken met een vriend, Anouar Diba, die al sinds 2011 in Qatar speelt. Hij vertelde me over de competitie en de club. Ik had dus genoeg informatie. Ik ben erg gelukkig met mijn keuze en kan niet wachten te beginnen."

Al-Gharafa is dolblij met de komst van Sneijder. "We zijn zeer blij dat we zo'n grote speler bij ons hebben", stelt technisch directeur Mahmoud Al Ghazal. "We hebben geprobeerd hem vier jaar geleden te halen, maar dat lukte toen niet. Hij zal een grote toegevoegde waarde zijn voor onze ploeg en een inspiratie voor de jeugd. Hij zal aanvoerder zijn", deed hij meteen een belofte.

Lees ookSneijder over nieuwe club: "Ik nam de beslissing binnen twee dagen"