'Nijhuis een ramp voor Ajax en Blom voor Feyenoord; top-drie heeft ook favoriet'

'Nijhuis een ramp voor Ajax en Blom voor Feyenoord; top-drie heeft ook favoriet'

10-01-2018 09:32
90

Scheidsrechter Bas Nijhuis is een ramp voor Ajax, terwijl Feyenoord vooral Kevin Blom moet vrezen. Dat blijkt uit onderzoek van Journalistiek-student Ralf Crutzen, die van medio 2012 tot medio 2017 de verrichtingen van de arbiters volgde, meldt De Telegraaf.

Nijhuis floot Ajax de afgelopen vijf seizoenen negentien keer. In die duels scoorde Ajax gemiddeld 1,42 punt. Dat is aanzienlijk minder dan het gewone gemiddelde van Ajax: 2,23. Bij Feyenoord zitten ze niet te wachten op Blom. De regerend landskampioen kreeg negentien keer met de blonde arbiter te maken en presteerde daarin ondermaats (1,37 punt gemiddeld). Het totale moyenne was 2,00.

De topclubs varen wel bij Danny Makkelie, blijkt uit het onderzoek. Zowel Ajax, Feyenoord als PSV presteert nog beter onder hem. Dat is extra opvallend, aangezien Makkelie de afgelopen vijf jaar meerdere toppers kreeg toebedeeld, waardoor het gemiddelde dan normaal gesproken daalt. Ajax gaat onder Makkelie gemiddeld naar 2,52, Feyenoord naar 2,17 en PSV van 2,21 naar 2,35.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie