'Hoezo lacht niemand meer? Iedereen moet gewoon lachen, Appie wil dit niet'

'Hoezo lacht niemand meer? Iedereen moet gewoon lachen, Appie wil dit niet'

Gepubliceerd: donderdag 11 januari 2018 om 18:22do 11-01-2018 om 18:22

Dominique Kivuvu is al een half jaar clubloos, maar speelde vorig seizoen nog in de Jupiler League voor FC Oss. De inmiddels dertigjarige middenvelder kwam ook tegenover Abdelhak Nouri te staan.

"Ik had hem als jonge jongen vaak op de pleintjes van Geuzenveld zien voetballen en hij is een goede vriend van mijn broertje", zegt Kivuvu tegen VICE Sports. "Op een gegeven moment kwam hij aan de buitenkant van het veld op me af dribbelen. Ik weet hoe hij iemand voor paal kan zetten met zijn techniek, dus ik riep: 'Zet me niet voor schut, zet me niet voor schut! Ik wil niet op YouTube'. Hij moest lachen en speelde de bal af. Riep hij later: 'Kivuvu, natuurlijk ga ik dat niet bij jou doen. Je komt uit de buurt'."

In Geuzenveld heerst veel criminaliteit, maar volgens Kivuvu is Nouri een voorbeeld voor veel jongens. "Blijf vooral uit de problemen, was zijn boodschap. Ik was echt in shock toen ik het nieuws afgelopen zomer hoorde. Ik ben daarna ook bij zijn familie geweest. Ik heb er gegeten en ben mee geweest naar de moskee. Ik ben geen moslim, maar ze vroegen of ik meeging en zoiets doe je dan uit respect. Daar zag ik hoe positief en sterk ze zijn."

Vooral de vader van Nouri maakte indruk op Kivuvu. "We waren in zijn tuin en hij vroeg: 'Hoezo lacht niemand meer? Iedereen moet gewoon praten en lachen. Het leven gaat door. Appie wil dit niet'."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws